Jajka zapiekane w kajzerkach

Na sobotnie lub niedzielne wspólne śniadania proponuje wam jajka zapiekane w bułeczkach. Pysznie chrupiąca bułeczka w niej jajko z dodatkami - może być szczypiorek, pokrojona w kostkę kiełbasa, szynka, ser... co wam wpadnie w ręce. Rewelacyjne ciepłe śniadanko dla całej rodziny. U mnie dzisiaj zrobiło furrorę.


 zapiekane jajka:


bułki
jajka
masło
sól
pieprz
dodatki: kiełbasa, mozzarella, szczypiorek

Bułeczkom odkrawamy czapeczki i wyciągamy środek bułki robiąc gniazdka na jajka. Dajemy do każdej bułeczki na dno kawałek masła i wbijamy jajko. Posypujemy dodatkami, przyprawiamy solą i pieprzem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut.
Smacznego!


0 komentarze:

Prześlij komentarz