Jajka w zielonym szpinakowym gniazdku

Dziś proponuje wam danie, które możecie zaserwować rodzince na wielkanocne śniadanie. Jajka zapieczone w pszennej bułeczce na zielonym gniazdku ze szpinaku. Pyszne.



6 bułek kajzerek
6 małych jajek
450 g szpinaku mrożonego (liście- nie pulpa)
1 łyżka masła
100 ml kremówki
3 ząbki czosnku
sól
pieprz

Szpinak dusimy na maśle, doprawiamy sola i pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do szpinaku, na koniec dodajemy kremówkę i dusimy do miękkości.
Bułki przekrawamy na pół i wydrążamy środek, lekko ugniatając pozostały miąższ.


Napełniamy szpinakiem, formując pośrodku wgłębienie.


Wbijamy do każdego gniazda jajko.

Solimy i pieprzymy.


Przykrywamy "wieczkami" bułek i pieczemy jakieś 15 minut w 180 stopniach. Serwujemy głodomorom
Smacznego!





0 komentarze:

Prześlij komentarz