Carpaccio z buraka z rukolą i fetą
Jesiennych warzyw czas. Dziś polecam wam szybką i pyszna sałatkę z pieczonego buraka, na zielonej kołderce z rukoli z dodatkiem fety i octu balsamicznego. Pyszne i zdrowe.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyw9hendpuT_oTO2zshG7BFwtS0y_pJvzXOmWeFpdKuncYmfq7vGNk3n7an2Y_nNbZmQSP2WV3Knc1aMr7jBIsILLqsgdkQJFfWscLvLkCMRVgl52dNISXM9Kt4-50LuwRIFfgtrElREI/s640/Sight_2015_10_16_165258_816+-+Kopia.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfl35766TFX5jxm6JauO0tValue80G47RyxfWwsDuk7sV3RghquCqJhX4xk7D9QqVe4m_iNKEr-rwQQUIKfoDVasnhYBjCTL9ABWB1XxGVmDJIjm25LTFj-1eSsfIGR3kTWLxdza9xKkU/s640/Sight_2015_10_16_165304_781+-+Kopia.jpg)
2 pieczone w folii buraki
2 garście umytej rukoli
50 g pokruszonej fety
odrobina octu balsamicznego
Buraka, po ostudzeniu, kroimy na cieniutkie plasterki i układamy na rukoli. Posypujemy pokruszoną fetą i skrapiamy octem baslamicznym.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz