Placuszki z cukinii z parmezanem 

i pestkami dyni


Święta, święta i po świętach. Objedzeni typowymi wigilijnymi i bożonorodzeniowymi  daniami szukamy lżejszych nowych smaków. Dziś polecam Wam lekkie cukiniowe placuszki - jarskie danie na poświąteczny detoks. Delikatne placki z cudowną mozaiką zielonych odcieni cukinii w połączeniu z chrupiącymi pestkami dyni i aromatycznym  włoskim parmezanem ( zachował się jeszcze z wakacyjnych wojaży) to idealne danie na lekki obiad.


2 średnie cukinie ( ok. 500g)
30 g starego parmezanu
50 g pestek dyni
2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
3 jajka
sól
pieprz
olej do smażenia

Cukinie ścieramy na tarce i dodajemy resztę składników.


 Dokładnie mieszamy.

Smażymy na niewielkiej ilości oleju na rumiano. Zjadamy ciepłe,
Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz