Omlet z pomidorami i mozzarellą
Moja córunia od jakiegoś czasu "molestuje" mnie o omlet. Więc dzisiaj postanowiłyśmy razem go przyrządzić. Ponieważ jest fanką pomidorów i mozzarelli padło na takie właśnie dodatki, listki bazylii dopełniły włoskiego smaku omletu. Wypasione śniadanko!omlet:
2 łyżki wody
1 mały pomidor
3/4 kulki mozzarelii
sól
pieprz
olej
1 łyżeczka masła
listki bazylii do dekoracji
Jajka roztrzepujemy z wodą i doprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojony w kostkę pomidor, dodajemy masło, potem wlewamy jajka i dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę. Przykrywamy pokrywką i na małym ogniu smażymy około 3 minut. Dekorujemy bazylią i zajadamy!. Smacznego!
2 komentarze:
Wygląda niezwykle apetycznie. Lubię takie omlety. :)
Moja córunia też! Trzeba pomyśleć nad innymi smakami...
Prześlij komentarz