Cytrynowy makaron z bazylią i mozzarellą
To szybkie danie zadowoli nawet najwybredniejszych smakoszy. Jest lekkie i aromatyczne - wręcz orzeźwiające dzięki dodatkowi skórki cytrynowej. Wprawdzie ciężko się kroi smażoną mozzarellę, bo ciągnie się jak ser! :), ale i tak danie jest pyszne.3 łyżki oliwy i garść parmezanu
skórka z 1 wyszorowanej cytryny
250 g mocno schłodzonej mozzarelli
2 spore garście świeżej bazylii
sól
pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
Skórkę z cytryny siekamy drobniutko.
Liście bazylii też siekamy.
Mieszamy to z solą i pieprzem w miseczce.
Mozzarellę kroimy w 1cm plastry.
I obtaczamy w mieszance.
Smażymy plastry na gorącej oliwie przez pół minuty z każdej strony.
Gorący makaron skrapiamy oliwą i posypujemy parmezanem. Układamy na nim plastry mozzarelli i serwujemy. Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz