Jajka w zielonym szpinakowym gniazdku
Dziś proponuje wam danie, które możecie zaserwować rodzince na wielkanocne śniadanie. Jajka zapieczone w pszennej bułeczce na zielonym gniazdku ze szpinaku. Pyszne.6 bułek kajzerek
6 małych jajek
450 g szpinaku mrożonego (liście- nie pulpa)
1 łyżka masła
100 ml kremówki
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
Szpinak dusimy na maśle, doprawiamy sola i pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do szpinaku, na koniec dodajemy kremówkę i dusimy do miękkości.
Bułki przekrawamy na pół i wydrążamy środek, lekko ugniatając pozostały miąższ.
Napełniamy szpinakiem, formując pośrodku wgłębienie.
Wbijamy do każdego gniazda jajko.
Solimy i pieprzymy.
Przykrywamy "wieczkami" bułek i pieczemy jakieś 15 minut w 180 stopniach. Serwujemy głodomorom
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz