Łosoś z masłem bazyliowym
Na obiadek rodzince mojej zaserwowałam pieczonego łososia z masełkiem bazyliowym. Już sama ryba jest dla nas wykwintnym daniem, a dodatek świeżej bazylii sprawił, że nabrało świątecznego charakteru. Na wielkanocny obiad z rodzinką będzie idealny.łosoś z masłem bazyliowym:
filety z łososiasól
pieprz
100 g masła
30 listków świeżej bazylii
Filety myjemy i posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy w gorącym piekarniku przez 15 minut. ( 200 stopni). Miękkie masło ucieramy i dodajemy do niego drobno posiekane liście bazylii.
Na upieczony kawałek łososia kładziemy łyżeczkę masła i pozwalamy się mu rozpuścić. Serwujemy z ziemniakami z wody i mieszanką sałat.
Smacznego!
2 komentarze:
Gdy wchodzę na Twojego bloga, a jest przy mnie Marysieńka, to mówi: "Lubię to". :) Ja też lubię pozdrawiam gorąco, Kochany Pracusiu.
Kochana Marysieńka... Tez Was serdecznie pozdrawiam i ściskam.
Prześlij komentarz