Pasta jajeczna z czarnymi oliwkami

Do świeżego chlebka to tylko głodnego potrzeba, ale czasami przydałoby się jakieś smarowidło dla urozmaicenia śniadanka czy kolacji. Dziś proponuję wam pyszną pastę jajeczną z czarnymi oliwkami. Pachnąca i aromatyczna, doskonała do każdego rodzaju pieczywa. Opcjonalnie można dodać do niej tuńczyka z puszki lub poprzestać tylko na jajecznej wersji.


pasta jajeczna:

10 jajek
15 cm białej części pora
4 ogórki konserwowe
30 oliwek czarnych
2 czubate łyżki majonezu
2 łyżeczki ostrej musztardy
sól i pieprz

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy je w kostkę. Por, ogórek i oliwki także drobno kroimy i mieszamy wszystko razem w misce. Dodajemy majonez, musztardę i przyprawy. Mieszamy. Schładzamy w lodówce.
Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz