Babeczki dyniowe
Sezon na dynie w pełni i dziś przyszedł czas na babeczki z musem dyniowym. Zrobiłam je na piątkowe przyjęcie u kolegi z klasy, na które był zaproszony mój synek. Wyszły naprawdę pyszne, wilgotne i aromatyczne. Te na imprezkę dostały jeszcze czapeczkę z kremu tortowego z pomarańczowym barwnikiem i czekoladowego pająka na wierzchu a my jedliśmy je w wersji soute. Dzieciaki były zachwycone.babeczki dyniowe:
2 szklanki musu dyniowego2 szklanki maślanki
2 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
2 1/2 szklanki mąki pszennej
4 jajka
1 szklanka oleju
1 1/3 szklanki cukru
4 łyżeczki proszku do pieczenia
ponadto:
krem tortowyczekoladowe pająki
Mokre składniki mieszamy w jednej misce, a suche w drugiej. Mieszamy razem i wykładamy do papilotek. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu dekorujemy kremem i pająkami.
0 komentarze:
Prześlij komentarz