Roladki wieprzowe zawijane w boczek
Dziś polecam wam super łatwe i super pyszne roladki wieprzowe. Nie trzeba bawić się z wykałaczkami, czy bawełnianą nicią. Owijamy po prostu roladkę plasterkiem boczku i smażymy. Boczek kurcząc się pod wpływem temperatury mocno ściśnie nasze roladki i nic się nie rozleci. Moi (wszyscy) chłopcy byli zachwyceni. Wam na pewno też zasmakuje. :)8 kotletów wieprzowych
16 plastrów wędzonego boczku
4 ogórki konserwowe
2 małe szalotki
przyprawa do mięsa
2 łyżki mąki
Kotlety rozbijamy i posypujemy przyprawą. Układamy na nim plasterek boczku, kawałek cebuli i ogórka.
Zwijamy roladkę.
Owijamy zwiniętą roladkę plasterkiem boczku.
Postępujemy tak ze wszystkimi roladkami.
Obsmażamy na gorącym oleju.
Dolewamy trochę wrzątku.
Dusimy pod przykryciem do miękkości. Wyjmujemy roladki i powstały wywar zagęszczamy mąką. Roladki podajemy z tradycyjnym polskim, kiszonym ogórkiem i tłuczonymi ziemniaczkami.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz