Roladki wieprzowe zawijane w boczek

Dziś polecam wam super łatwe i super pyszne roladki wieprzowe. Nie trzeba bawić się z wykałaczkami, czy bawełnianą nicią. Owijamy po prostu roladkę plasterkiem boczku i smażymy. Boczek kurcząc się pod wpływem temperatury mocno ściśnie nasze roladki i nic się nie rozleci. Moi (wszyscy) chłopcy byli zachwyceni. Wam na pewno też zasmakuje. :)


 na 4 porcje:
8 kotletów wieprzowych
16 plastrów wędzonego boczku
4 ogórki konserwowe
2 małe szalotki
przyprawa do mięsa
2 łyżki mąki


Kotlety rozbijamy i posypujemy przyprawą. Układamy na nim plasterek boczku, kawałek cebuli i ogórka.

  Zwijamy roladkę.


Owijamy zwiniętą roladkę plasterkiem boczku.


Postępujemy tak ze wszystkimi roladkami.


Obsmażamy na gorącym oleju.


 Dolewamy trochę wrzątku.


Dusimy pod przykryciem do miękkości. Wyjmujemy roladki i powstały wywar zagęszczamy mąką. Roladki podajemy z tradycyjnym polskim, kiszonym ogórkiem i tłuczonymi ziemniaczkami.
Smacznego!





0 komentarze:

Prześlij komentarz