Pancakes z dynią
Moja córcia miała ostatnio "parcie" na dynię. Była już kawa z dynią a teraz przyszedł czas na amerykańskie naleśniki z purre dyniowym. Fajnie tak wstać rano z łózia i mieć gotowe śniadanko, fajnie mieć prawie dorosłą córkę, która te śniadanko zrobi. A placuszki były pyszne, mięciutkie i delikatne w smaku. Chyba rośnie mi konkurencja. :)pancakes z dynią:
6 łyżek purre dyniowego6 czubatych łyżek mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oliwy z oliwek
2 jajka
2 łyżki cukru
1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki przyprawy "pumpkin spice" (mielony cynamon, imbir, goździki i ziele angielskie)
Suche składniki mieszamy w misce i dodajemy mokre, które wymieszaliśmy w innej misce. Smażymy na partiami na odrobinie masła. Podajemy z miodem.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz