Żeberka w miodzie

Na niedzielny obiadek zrobiłam moim chłopakom ( i nie tylko!) żeberka w miodzie. Lekko słodkawa marynata z soku pomarańczowego i miodu z przyprawami nadała mięsu niepowtarzalnego aromatu. Naprawdę pyszne.


1 kg żeberek
2 łyżki miodu
4 łyżki oliwy
2/3 szklanki soku pomarańczowego
4 łyżeczki przyprawy do żeberek w miodzie Prymat
4 ząbki czosnku
sól
pieprz

Z miodu, oliwy, soku, czosnku i przypraw robimy zalewę i marynujemy żeberka pokrojone na kawałki przez 12 godzin. Pieczemy 1 1/2 godziny  w 180 stopniach, najlepiej w rękawie do pieczenia. Serwujemy z tłuczonymi ziemniaczkami i surówką.
Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz