Babeczki cukiniowo-marchewkowe z daktylami i rodzynkami
Dziś polecam wam pyszne babeczki do popołudniowej kawki: pełne zdrowych warzyw, słodziutkich rodzynek i daktyli, z lekkim kukurydzianym posmakiem. Maniamniuśne. Marchewka i cukinia nadały babeczkom wilgoci, a słodkie rodzynki i daktyle wzbogaciły słodycz. Po prostu nie można się im oprzeć!
Co potrzebujemy?
po 1 szklance startej marchewki i cukinii
4 jajka
po 100 g rodzynek i daktyli ( daktyle siekamy)
2/3 szklanki cukru
2/3 szklanki oleju
1 szklanka kaszki kukurydzianej
3 szklanki mąki
2 małe cukry waniliowe, proszek do pieczenia ( na 1/2 kg mąki) oraz gęstą śmietanę (370 g)
Mokre składniki, razem z warzywami mieszamy w jednej misce, a suche w drugiej. Mieszamy razem i nakładamy do papilotek papierowych włożonych do foremki. Pieczemy w 190 stopniach przez około 1/2 godziny,
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz