Babeczki cukiniowo-marchewkowe z daktylami i rodzynkami

Dziś polecam wam pyszne babeczki do popołudniowej kawki: pełne zdrowych warzyw, słodziutkich rodzynek i daktyli, z lekkim kukurydzianym posmakiem. Maniamniuśne. Marchewka i cukinia nadały babeczkom wilgoci, a słodkie rodzynki i daktyle wzbogaciły słodycz.  Po prostu nie można się im oprzeć!


Co potrzebujemy?
 po 1 szklance startej marchewki i cukinii


4 jajka

po 100 g rodzynek i daktyli ( daktyle siekamy)


2/3 szklanki cukru

2/3 szklanki oleju

1 szklanka kaszki kukurydzianej


3 szklanki mąki

2 małe cukry waniliowe, proszek do pieczenia ( na 1/2 kg mąki) oraz gęstą śmietanę (370 g)


Mokre składniki, razem z warzywami mieszamy w jednej misce, a suche w drugiej. Mieszamy razem i nakładamy do papilotek papierowych włożonych do foremki. Pieczemy w 190 stopniach przez około 1/2 godziny,
Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz