Babeczki dyniowo-kokosowe
Dziś dalej pichcimy w jesiennych klimatach, z dynią w roli głównej. Pyszne, miękkie i wilgotne babeczki z pomarańczową dynią i lekkim posmakiem kokosu. Nie za słodkie, w sam raz na jesienny podwieczorek. Zaangażujecie dzieci w ich upieczenie i nie martwcie się bałaganem. :) najwazniejsza jest dobra zabawa!1 szklanka wiórek kokosowych
1 szklanka mąki kukurydzianej
1/2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
1/3 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
200 ml mleka kokosowego
4 łyżki miodu
Wszystkie mokre składniki ( czyli: dynia, olej, miód, jajka i mleko kokosowe) mieszamy w jednej miscea suche (wszystkie pozostałe) w drugiej. Mieszamy razem i napełniamy papierowe papilotki włożone do blaszki.
Pieczemy około 25-30 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz