Babeczki kukurydziane z jagodami i białą czekoladą

Do kawki z moją ukochaną mamunią, która przyjechała mnie odwiedzić z dalekiej Ameryki upiekłam babeczki - muffunki - typowo amerykański wypiek. Pyszne, słodziutkie z aromatycznymi jagodami i kawałeczkami czekolady. Słoneczny dzień, kawka na balkonie, mamunia po drugiej stronie stołu... czego chcieć więcej?



3 jajka
300 ml gęstej śmietany 12-18%
1/2 szklanki oleju
2 szklanki maki kukurydzianej
1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 budynie waniliowe ( proszek)
150 g białej czekolady
250 g jagód

Mokre składniki mieszamy w jednej misce, a suche w drugiej. Dodajemy mokre do suchych i mieszamy. Dodajemy pokrojoną na kawałki białą czekoladę i jagody. Nakładamy do papilotek i pieczemy około ł godziny w temperaturze 180 stopniach.
Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz