Pstrąg łososiowy z kolorową papryką i
tymiankiem
Nastał czas kiedy większość Polaków zjada swoją przydziałową porcję ryby - za cały rok. :) Proponuję wam zatem pyszną rybkę pieczoną w folii pod kolorowa kołderką z warzyw i ziół. Pyszna i lekkostrawna potrawa, nie wspominając już o jej niskiej kaloryczności. Idealna kolacja dla chcących zgubić kilka kilogramów przed sylwestrowymi szaleństwami. No i najważniejsze - przygotowanie całej potrawy to raptem pół godziny, co docenią wszystkie zabiegane panie domu.4 filety pstrąga łososiowego
3 kolorowe papryki
15 cm pora
8 ząbków czosnku
kilka gałązek tymianku
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Filety nacieramy solą i pieprzem. Układamy na folii aluminiowej skórą do dołu. Na wierzchu układamy posiekaną paprykę, pora i czosnek i gałązki tymianku. Polewamy odrobiną oliwy. Zawijamy szczelnie folię i pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.
Serwujemy z pieczonymi ziemniaczkami lub świeżą bagietką.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz